Încheierea sezonului de termoficare 2013-2014 în municipiul Chişinău

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a dispus închiderea sezonului de încălzire 2013-2014 în municipiul Chişinău pentru fondul locativ, începând cu ziua de astăzi, 14 martie 2014. Decizia administraţiei publice locale vine după ce în ultimele zile s-au înregistrat temperaturi medii de peste 8ºC şi prognozele meteo anunţă o  încălzire constantă a vremii. 

Potrivit dispoziţiei primarului general, grădiniţele, şcolile-internat şi spitalele rămân în continuare conectate la reţeaua centralizată de încălzire. În acelaşi timp, toţi consumatorii vor fi asiguraţi cu apă caldă menajeră.

De menţionat că:

sezonul termic 2013 – 2014 a început la 12 noiembrie 2013. Pentru perioada de încălzire, municipalitatea a acordat compensaţii la circa 23 mii familii din capitală şi din localităţile suburbane. Primăria Chişinău a acordat compensaţii la plata încălzirii pentru familiile defavorizate, ale căror venituri lunare pe membru de familie nu depăşeşte suma de 1700 lei şi pensionarilor pentru limită de vârstă, a căror pensii sunt mai mici decât minimul de existenţă. Mărimea compensaţiei pentru consumul de agent termic constituie 40 la sută din costul facturii respective. În cazul gospodăriilor rurale, s-a acordat câte 250 lei lunar pe toată durata sezonului rece, pentru achiziţionarea de lemne şi cărbune.