Campaniei de salubrizare de primăvară. Perioada 18.03 - 24.03.2024

Campaniei de salubrizare de primăvară. Perioada 18.03 - 24.03.2024

În perioada 18.03 - 24.03.2024 au continuat lucrările de salubrizare și evacuare a deșeurilor în cadrul Campaniei de salubrizare de primăvară.

Zilnic în municipiu pentru salubrizarea manuală a spațiilor publice, curților blocurilor de locuințe, inclusiv a terenurilor de joacă și terenurilor sportive, platformelor pentru colectarea deșeurilor menajere, stațiilor de așteptare a transportului public și golirea coșurilor pentru gunoi sunt antrenați circa 400 de muncitori.

Pentru evacuarea deșeurilor vegetale Întreprinderilor municipal le-au fost puse la dispoziție mijloace de transport din cadrul ÎMSL de sector de la 7 până la 32 de mijloace de transport. În cazul volumului mare de frunziș întru facilitarea lucrărilor de încărcare, muncitorii sunt ajutați de miniîncărcătoarele „Avant”.

De asemenea, au fost efectuate lucrări de demolare a gheretelor, porților, gardurilor și dispozitivelor anti-parching improvizate/neautorizate pe terenurile publice, demontarea si evacuarea elementelor din metal uzate de pe terenurile de joacă pentru copii din curțile blocurilor locative. Au fost evacuate deșeuri din construcție, frunziș și ramuri uscate.

În acest sens, săptămâna trecută au fost efectuate 229 de rute de evacuare a deșeurilor.

Concomitent cu lucrările de salubrizare manuală a fost efectuată și salubrizarea mecanizată a arterelor principale și secundare, precum și a trotuarelor cu ajutorul utilajelor „Hako” și aspiratoarelor atașabile la tractoare. În aceste lucrări zilnic au fost antrenate circa 20 unități, iar în zilele de duminică – câte 10 unități.

Totodată, ÎMSL-urile de sector au efectuat săptămâna trecută spălarea trotuarelor și stațiilor de așteptare a transportului public din gestiunea acestora, printre care ÎMSL Botanica - au fost spălate trotuarele din bd. Cuza Vodă (bd. Dacia-str. Sarmizegetusa); ÎMSL Centru - trotuarele din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt (partea pară și impară), str. Vasile Alecsandri  (partea pară și impară), str. 31 August 1989 (partea pară și impară), str. Alexei Mateevici (partea pară și impară) și stațiile din centrul istoric și din cartierul Telecentru; ÎMSL Buiucani - trotuarele din str. Vasile Lupu, str. Onisifor Ghibu, str. Paris, str. Alexei Șciusev; ÎMSL Ciocana - a spălat trotuarele din bd. Mircea cel Bătrâm, precum și mobilierul urban.